Gastro Tube plastic

Burad za skladištenje i čuvanje: vina, rakije, sokova, vode, meda, sirćeta, kupusa, kafe…

Već sedmu godinu smo uspešni proizvođači vinskih buradi od medicinske plastike po licenci i tehnologiji Nemačke korporacije Roechling. Kao ekskluzivni zastupnici za Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, BiH i Makedoniju uvozimo ploče proizvedene u Nemačkoj od kojih u Novom Sadu proizvodimo burad od 50-10.000 litara, koja se osim za vino, rakiju, sokove, vodu i med, mogu koristiti za bilo koji prehrambeni artikal.
Osim za vino, naša burad su korisćena za: rakiju, vodu, ulje, sirće, kupus, kafu…
Ploče od polipropilena koje koristimo, poseduju sertifikat za prehranu po HACCP (HASAP) standardu, a podležu strogim kriterijumima kontrole na zapadno evropskom tržištu.
Osnovna odlika ovog materijala je da je neaktivan u dodiru sa drugim supstancama, tako da ne upija u sebe, niti ispušta bilo koju materiju koja bi bila štetna u ljudskoj ishrani. Ova tehnologija je potpuno nova, laboratorijski ispitana i sasvim sigurna po zdravlje ljudi.
Kao sto možete videti na slikama, burad imaju ručke za nošenje koje izdržavaju nosivost do 200kg. I slavine od najkvalitetnije ABS plastike, koje takođe imaju sertifikat po HACCP. Slavine su uvozne iz Slovenije, a možemo reći kako za četiri godine upotrebe nije bilo reklamacija.
Unutar bureta je plivajući poklopac baš kao kod prohromskog, koji štiti vino od dodira sa vazduhom, preciznije, štiti od oksidacije. Na vrhu je gornji poklopac koji zatvara bure, a na sredini se može ugraditi još jedna slavina, kako bi se istakalo vino prilikom bistrenja, jer proces bistrenja počinje od vrha nadole.
Pored buradi koja imaju standardne dimenzije, možemo proizvesti burad bilo koje veličini, po vašem zahtevu, tačnije prema dimenzijama koje su vam potrebne. Često su podrumi u kojima se čuva vino, takvih dimenzija da se ne može postići maksimalno iskorištenje prostora te tada pribegavamo izradi buradi dimenzija koje su adekvatne prostoru ili ulaznim vratima, koja ponekad znaju biti mala za unošenje bureta većeg gabarita. Veću burad izrađujemo sa ojačanjima u vidu obručja isto kao i kod drvenih.
Ukoliko se bure koristi za fermentaciju belih vina, na gornjem poklopcu ugrađujemo vrenjaču takodje uvoznu iz Slovenije. Vrenjača koju ugradimo, sprečava dodir sa vazduhom u procesu vrenja. Kada se vrenje završi, vrenjača sa izvadi, a otvor zatvori cepom. Tek tada je bure spremno za čuvanje vina.
Cene buradi koje izrađuje naša kompanija su vrlo prihvatljive za nase tržište. U proseku su najmanje duplo jeftinija od drvenih, odnosno 3 do 4 puta su jeftinija u našoj izradi od prohromskih.
Manipulacija našim buradima je daleko jednostavnija nego kod drvenih, jer je posle istakanja vina unutrasnjost potrebno isprati mlazom vode sa nekim kuhinjskim sredstvom i sunđerom. Trajno zadržavanja kamenca ili mirisa u buradima iz naše proizvodnje, praktično nije moguće. To znači da ako ste za čuvanja crvenog vina koristili bure naše proizvodnje, već sledeće godine u istom buretu možete koristiti za skladištenje-čuvanje belog vina.

Novo u našoj ponudi:
•Postolja koja izdižu burad dovoljno visoko za podmetanje kofe ili flaše u koju se istače vino (izradjena su od: 10mm polipropilena i olakšavaju skladištenje u manjim prostorijama
•Nivokaz koji se fiksira udesno od slavine , izrađen je od ekološke prozirne cevi, kroz koju se vidi nivo tečnosti u buretu
•Gume za zaptivanje u dve varijante:
1) jedna se stavlja na gornji poklopac bureta i ne dozvoljava ulazak vazduha u bure i
oksidaciju vina
2) druga koja se stavlja između plivajućeg poklopca i bureta i kada se naduva sa pompom, dobije se još bolji efekat zaštite vina od kvarenja
•Bure za kontrolisanu fermentaciju pravljeno sa duplim zidom kroz koji protiče hladna voda i održava optimalnu temperaturu vina u fermentaciji kako bi kvasci odradili maksimalno svoj posao pretvaranja šećera u alkohol. Ovo bure omogućava kontrolisanu fermentaciju i čuvanje vina na nižoj temperaturi. Priključuje se preko cevi na sistem za hlađenje, koji može biti profesionalni preko čilera ili priručno izrađen za amatere sa hladnom vodom ili vodom iz bunara ili vodovoda. Uz bure isporučujemo i elektroniku za tačnu regulaciju temperature hlađenog vina u opsegu od 0 – 40 °C ( hlađenje ili grejanje).

Nadamo se da će vas naša ponuda zainteresovati, kao što je zainteresovala i mnoge vinare i vinske kuće do sada!

Informacije tel: +381 69/ 21 31 008 (Viber)
e-mail: office@gastrotube.net

Tražimo distributere za celu regiju!!!

5 thoughts on “Gastro Tube plastic

  1. Sreten Mihajlović

    Poštovani zanima me vaš prozvodni vinski program i cene ako možete pošaljite na moji adresu. Pozdrav.

  2. Janko

    Poštovani zanima me vaš prozvodni program buradi i vinske opreme. Katalog sa cenama ako možete pošaljite na moji adresu. Pozdrav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *