Nameštaj Mišela Hailarda

Krivulja koja sledi evoluciju stila u umetničkim kretanjima, čini napredak od jednostavnih do složenih.

Moglo bi se reći da Mišel Hailard (Michel Haillard) svojim kreacijama čini njegov barokni nameštaj egzotičnim i paradoksalnim. Reč barok potiče iz Portugalskog jezika, a originalna reč “barroco” u prevodu označava grub ili nesavršeni oblik bisera. Mogući sinonimi za njegov nameštaj su: bizaran, krivudav, ekstravagantan.

315056

Dok gledate nameštaj od Mišel Hailarda on svakako uzrokuje pomešane osjećaje. Sa jedne strane, to je upečatljiv koncept, kvalitet izrade i ponuđeni luksuz. S druge strane, postoji ideja da je to nameštaj je iz pakla. Da bi proizveo ovaj pakleni nameštaj, pravi ga od najdrastičnijih materijala počevši od krokodila, nojeve kože, a završava ga sa rogovima, kljovama i repovima divljih životinja. Delovi nameštaja, unutrašnji delovi ormarića i ladica nisu napravljeni samo od prirodnog krzna. Okvir i obloge izrađene su od drveta, bronze i srebra. Neobično je to što kao naručilac nameštaja, možete doneti kožu raznih životinja, a Mišel će vam zauzvrat napraviti nameštaj od materijala koji ste doneli. Naravno, svaki komad ovog pomalo nestvarnog nameštaja je jedinstven i ima svoju cenu koja je transcedentalna.

Dizajn nameštaja Mišel Hailarda izgleda istvoremeno prelepo, ali i zastrašujuće. Svakako je trebalo puno hrabrosti započeti jedan ovako neobičan projekat, pravljenje nameštaja kakvog po dizajnu sigurno nema sličnog na svetu. I ako ste želeli pokrenuti biznis i mislili kako je sve već izmišljeno i kako se ne možete po proizvodnom programu razlikovati od drugih, Mišel Hailard sva takva razmišljanja u startu demantuje. Sigurno se pitate ko ima novca da kupi ovako luksuzan nameštaj…odgovor već znate, svaka roba ima svog kupca. Samo je vaša mašta granica ako razmišljate pokrenuti svoj biznis.

Sigurno je da bi ovaj neobičan nameštaj bio atraktivan deo enterijera nekog hotela, luksuznog ili možda etno restorana. Ako imate hrabrost za takvu egzibiciju i želite ovakav nameštaj u svom poslovnom prostoru ili porodičnom objektu, kontaktirajte odmah Mišela Hilarda sigurno je spreman ispuniti svaku vašu želju!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *