Put Chefa Uroša Zavarka za Abu Dabi

Kao što smo i obećali, pratimo redovno aktivnosti Chef-a Uroša u dalekom Abu Dabiju. Ovaj mladi Chef se danas nalazi hiljadama kilometara daleko od svog Novog Sada i prenosi svoja gastronomska iskustva, svojim novim poslovnim partnerima i kolegama u dalekoj Aziji.

U glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata u Abu Dabiju, smešten je elitni restoran “Nolu’s”. U ovom prelepom restoranu radi i glavni junak naše današnje priče Chef Uroš. Veština  rezbarenja voća i povrća, kojom vrlo uspešno vlada, potekla je na dalekom istoku pre više hiljada godina, a jedan od najpoznatijih učitelja na ovim prostorima je Chef  Boban Ćirić, inače Urošev učitelj i mentor.

Uroš je u restoran “Nolu’s” došao  pre nepuna tri meseca, ali se odmah pokazao i dokazao, kao odličan poznavalac Carving-a, izuzetno atraktivne tehnike, umetničkog rezbarenja voća i povrća. Prezentacija ove tehnike bila je demonstrirana i ovaj put menadžerima i vlasnicima restorana u kome radi, kao i poslovnim ljudima, koji planiraju pokrenuti još dva nova restorana u Abu Dabiju. Kako nam je u razgovoru Uroš rekao, prezentacija koju je izveo, bila je odlično prihvaćena od strane ovih poslovnih ljudi, a za svoj rad je dobio i velike komplimente.

Chef Uroš  je inače angažovan na dekorisanju stolova restorana u kome radi, na takozvanom Branch-u. Osim toga, unikatna dela  koja izrađuje, krase i mnoge stolove kompanija sa kojima restoran ima dugogodišnju poslovnu saradnju.

Ova disciplina je u prethodnih nekoliko godina, veoma zastupljena u našoj drzavi. O tome govori činjenica, da je Asocijacija Karving Mastera Srbije, čiji je predsednik i osnivač Chef Danilo Bukarica, sa svojim timom učestvovala na Svetskom prvenstvu 2014. godine i za Srbiju izvojevala srebrnu medalju.

Sa velikom pažnjom, nastavićemo da pratimo rad Chefa Uroša i nadamo se i njegovoj još uspešnijoj karijeri.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *