Savski Mlin

Za elitni restoran Savski Mlin u Zagrebu, kažu da je to restoran “Na granici Europe & Balkana” pa još k tome i “gostionica stara, delicija i pijače puna da nam trupla buju’ vesela i puna”. Ovaj prelepi restoran je nasledio ime od nekadašnjeg pravog mlina, koji se nekada davno nalazio na mestu sadašnjeg objekta.

U ovom restoranu vas čeka bogati meni za dvoje koji može započeti hladnim predjelom od: pršute, buđole, šunke, sira, maslina, lučica i kojeg feferona. Tu se kuva ajngemahtes, supa sa štruklima, prave se ćevapi u šlafruku, pune se pileća prsa, a i poneki se odrezak spremi po purgerski. Kad vam se otvori dizna, onda kreće izbor mesa od svega pomalo. Kasnije možete nastaviti sa platom od piletine ili sa pljeskavicama, savskim kobasama, ćevapima, vratinom uz domaći pečeni krompir ili sa povrćem na žaru.

Savski Mlin je jedini restoran u Zagrebu koji u ponudi ima rečnu ribu, te ako izaberete riblji meni očekuje vas šaran od preko 1,3 kg po osobi, punjen gljivama i povrćem, kao i prženi krompir sa začinskim biljem kao prilogom.

Kao poslastica za kraj očekuje vas tradicionalni specijalitet, zapečene štrukle u umaku od meda i začinskog bilja. Ponuda vrhunskih specijaliteta ovog sjajnog restorana, inače uključuje ručak ili večeru za dvoje, po izboru mesni ili riblji meni koji se bira prilikom dolaska u restoran po želji gosta.
“Savski Mlin” je sjajno mesto u kome svako može pronaći nešto za sebe. Ovo nije klasičan restoran, već je to restoran sa stalnim i atraktivnim dešavanjima koja goste ne mogu ostaviti ravnodušnima. Izdvajamo sjajno organizovano tematsko dešavanje pod nazivom “Volite li Ljuto”. Za sve ljubitelje ljutih jela: 1) ljuti doručak 2) ljuti ručak i 3) ljuta večera.

Nedavno je restoran u saradnji sa udrugom “Red čuvara Zagreba” organizovao sjajnu srednjovekovnu priču u očuvanju tradicije. Tog dana na meniju restorana su posluživana srednjovekovna jela. Običaji poznatog pod nazivom “Urbano kolinje”, tradicionalni običaji poput Božića, Uskrsa…sve su to nesicrpne ideje koje sprovodi u život i u sklopu restorana, vlasnik ovog elitnog mesta u Zagrebu, gospodin Božo Popović zajedno sa svojim zaposlenima. Za ljubitelje Sevdaha je izdvojeno jedno muzičko veče te možete uživati u starim poznatim numerama. Verovatno se pitate kako se motoraši uklapaju u ovu zanimljivu priču o restoranu Savski Mlin, verujte nam na reč… Savršeno!!!

I na kraju ove lepe priče o restoranu “Savski Mlin” jedino što vam preostaje tokom putovanja kroz grad Zagreb je da neizostavno posetite ovaj elitni objekat. Jedino vam predlažemo da računate na vreme, jer garantujemo da ćete ostati mnogo, mnogo duže nego što ste planirali…
Kontakt
Savski Mlin
Remetinačka 14 (Kajzerica)
10000 Zagreb-Hrvatska
(blizina Jadranskog mosta)
tel: +385 1/ 65-25-548
e-mail: mlinsavski@gmail.com
www.facebook.com/savski.mlin/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *