Sekina Kuhinja

Sekina-Kuhinja-logo

Televizijska emisija “Sekina Kuhinja” sadrži reportaže koje govore o začinima, sastavu namirnica, zdravoj hrani, starim receptima, pripremi specijaliteta u poznatim restoranima, konobama, picerijama, pripremi jela u jednoj porodici, salatama, kolačima, tortama, vrstama pića od: vina, šampanjaca, rakija, piva, sokova, čajeva, kafe, vode…U emisiji emitujemo razne zanimljivosti iz sveta Gastronomije. Jedna od rubika je i “Sekina umetnost” u kojoj ćemo predstaviti umetnike čija su dela posvećena: hrani, piću, nekadašnjem životu u kafanama, tamburašima…Poseban “Boemski kutak” naše emisije posvetićemo: starim kafanama, Boemima koji su u njih dolazili, a neki bome i stalno boravili, starim tamburaškim sastavima, ali i nekim novim kafanama, restoranima, tamburašima…

Ovu emisiju posvetićemo delom i domaćicama, njihovim svakodnevnim aktivnostima, koje su realnost svakodnevnog života, jedne sasvim prosečne porodice. Emisija Sekina Kuhinja želi biti prisutna u svakom domu te svojim receptima, malim savetima i sugestijama, pomoći svakoj domaćici u rešavanju svakodnevne dileme, “a šta da kuvam za ručak”.

Svakako ćemo predstavljati restorane, konobe, picerije, čiji će nam vrhunski kuvari spremati raznorazne specijalitete. Ovim putem ih pozivamo da nam se jave, ako žele da u njihovom ugostiteljskom objektu snimimo pripremu nekog specijaliteta. Specijalitet će nam pripremiti njihov kuvar, a u sklopu reportaže ćemo snimiti ceo objekat i predstaviti ga našim gledaocima.

U emisiji pričamo o vinima, vinskim podrumima, pivnicama, proizvođačima likera i rakija, proizvođačima čajeva, kafa svih vrsta…

Sigurno se mnogi pitaju, zbog čega smo se odlučili za naziv emisije Sekina Kuhinja. Da li znate koja je skraćenica za Svetska Ekonomska Kriza? Na ovim prostorima je od “milja” zovu SEKA. Kako ceo svet priča o svetskoj ekonomskoj krizi, neki sa razlogom, a neki iako nemaju nikakvog razloga za to, odlučili smo se za ovaj  šarmantni naziv inspirisan trenutno aktuelnom tematikom.

Izdvojene rubrike u emisiji Sekina Kuhinja:

  • Sekina Kuhinja Priprema specijaliteta (poseti restoranu, konobi, piceriji…)
  • Sekina Kuhinja Danas kuvamo za vas…(priprema jela u porodici)
  • Sekina priča o začinima…
  • Seka o hranljivosti namirnica…
  • Seka o zdravoj hrani…
  • Sekine zanimljivosti…
  • Sekina kuhinja u poseti kod… (predstavljanje kompanija i njihovih proizvoda)
  • Sekini Mali saveti…
  • Sekina umetnost-hrana i piće u umetnosti…
  • Boemski kutak

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *