Vinocom 8 Međunarodni festival vina i kulinarstva Zagreb 2013.

8° Zagreb VINOcom
Međunarodni festival vina i kulinarstva 29.11.2013.  i  30.11.2013.
Hotel Esplanade Zagreb-Hrvatska

Poštovani!

Posle uspeha 2012. godine ovaj prestižni festival se svrstao u vodeću manifestaciju u Hrvatskoj, pa i širem regionu u domenu vina i gastronomije. Izborom elitnog Hotela Esplanade za mesto održavanja manifestacije, Vinocom dobija izvanrednu podršku za uspešno održavanje festivala i ostvarenje želja proizvođača da se u zagrebačkoj metropoli predstave na modernom i svetski prepoznatljivom događanju.

Festival je u celosti posvećen kulturi stola, vinu i hrani, kao nezaobilaznom delu privrede i hrvatske turističke ponude. Kako se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih praznika, to će ujedno biti  dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mesecu darivanja. Na festivalu će se prezentovati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati savremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane. Festival Vinocom takođe ima humanitarnu svrhu. Dan uoči njegovog svečanog otvaranja, 28.11.2013. godine, održaće se i humanitarna večera i vinska aukcija. Posebni gosti festivala su grupa stranih novinara i trgovaca koji će  od 25. novembra do svečanoga otvaranja upoznavati Hrvatsku i njenu enogastro ponudu. Planirano je da se ovogodišnja priredba održi na površini od oko 2500 m2, a okupiće više od 250 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršute, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Evropske unije i zemalja okruženja, a ostali delovi sveta će biti zastupljeni putem uvoznika. U cilju veće promocije vina i gastronomije u gradu Zagrebu je pokrenuta akcija predstavljanja vinara i kuvara kod vodećih zagrebačkih ugostitelja tačnije u njihovim objektima u nedelji održavanja festivala od 25.11.2013.-01.12.2013. Dan uoči festival, održaće se okrugli sto. Najavom putem medija: pisanih, radio, TV, interneta, oglasa, plakata, posebnim programima promocije vina i kulinarskim radionicama,  očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih radnika, novinara i drugih poklonika vina i hrane. Organizatori Vinocom-a se zahvaljuju svim izlagačima, posetiocima, sponzorima, pokroviteljima i prijateljima festivala koji su doprineli da festival bude tako uspešan.

Svaku  dobronamernu kritiku ili konstruktivan predlog kako poboljšati sljedeći Festival, organizatori festival kažu da će prihvatiti  i potruditi se da isprave sve eventualne nedostatke koji su se pojavili u organizaciji prethodnog.

“Vjerujem da svi imamo isti cilj, a to je podizanje kulture stola” kaže direktor festivala, gospodin Ivan Dropuljić.

Direktor Festivala Vinocom
Ivan Dropuljić prof.
Informacije mob: +385 98 319 958 e-mail: ivan.dropuljic@vino.com.hr ; www.vinocom.com.hr
Informacije za Srbiju i Crnu Goru:
Gastro Tube tel: +381 61/ 21 31 008 e-mail: office@gastrotube.net

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *